Tra
19

Koalicija HDZ - HSP dr. A.S. - SU!

 

Koalicijske sporazume o političkoj suradnji i zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Osijeku danas su potpisali osječki gradski ogranci HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčevića i Stranke umirovljenika (SU) te osječko-baranjski županijski ogranci HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića.

 

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčevića Ruža Tomašić rekla je kako je ta koalicija "dobitna kombinacija" koja treba nastaviti daljnji rad, gdje će koalicijski partneri jedni drugima biti korektori. S obzirom na to da imamo jednu jedinu Hrvatsku, trebamo je sačuvati za svoju djecu i budućnost mladih. Ulazimo u Europsku uniju, ali nemojmo očekivati da je tamo hrpa novca koji će nam dati jer smo Hrvati jer taj novac možemo uzeti samo ako znamo kako to učiniti, istaknula je Tomašić.

Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a Davorin Bubalović poručio je biračima da, ako žele promjene, daju šansu toj koaliciji jer će u promjenama, uz članove tih stranaka, sudjelovati mnogi stručnjaci koji će učiniti sve da županiju izvuku iz teškoga stanja.

Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčevića Ivan Zadravec rekao je kako ta koalicija nije osnovana radi podjele plijena i zapošljavanja svojih ljudi, nego da građanima Slavonije i Baranje pokaže da se može bolje.

Predsjednik osječke podružnice te stranke Gordan Matković izjavio je kako povlači svoju kandidaturu za osječkoga gradonačelnika, a sve one koji su sudjelovali u pripremi njegove kandidature da glasuju za zajedničkoga koalicijskog kandidata Dražena Vidovića iz HDZ-a.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić rekao je kako se osnutkom te koalicije mijenja odnos snaga u Osijeku, koji jamči da se više nikada neće ponoviti višegodišnja vlast HDSSB-a kojoj je privatni interes bio važniji od interesa grada i građana.

Ocijenio je kako nema razlike između HDSSB-ove vlasti u Osijeku i SDP-ove u Zagrebu jer nisu na visini zadatka, nemaju rezultate ni odgovore, ali imaju bahatost, inat i nepotizam. Kramarić smatra kako je, s obzirom na dosadašnju promašenu politiku HDSSB-a, "glas za HDSSB glas za SDP". Predsjednik osječke podružnice SU-a Dragutin Medvidović rekao je da su koaliciji pristupili kako bi zajedno pokušali poboljšati standard teško ugrožene populacija umirovljenika i starijih osoba.